terug aan het werk.

langdurig werkzoekend.

‘al wat ik wou, was een kans om me te bewijzen.’
ontdek.

Het aantal langdurig werklozen staat op het laagste peil in 14 jaar. Toch telt ons land nog altijd 177.000 mensen die langer dan 2 jaar van een werkloosheidsuitkering leven. Hoe krijgen we hen terug aan de slag?

Alesia Evdokimova
Alesia Evdokimova
40 jaar
huidige werkgever
IAO
Returning To Work
bekijk video

Vier jaar lang ploos Alesia Evdokimova dagelijks de vacaturesites uit. Op zoek naar een administratieve job. Honderden keren solliciteerde ze, even vaak kreeg ze te horen dat het haar ontbrak aan ervaring. Tot die ene stage bij The International Academy of Osteopathy (IAO).

‘Elke dag zocht ik vacatures. Telkens kreeg ik te horen dat ik te weinig ervaring had.’

Alesia Evdokimova, administratief bediende IAO

Ze was dertien toen ze met haar ouders vanuit Moldavië naar België verhuisde. ‘De taal, verblijfsvergunning, de achterdocht van de mensen … Het was geen makkelijke periode.’ Maar ze bleven en beten door. Niet ouder dan negentien en net bevallen van haar eerste kind ging Alesia aan de slag als hotelreceptioniste.

‘Niet de beste keuze’, herinnert ze zich met een glimlach om zoveel jeugdige onbezonnenheid. Maar het moeilijkste moest nog komen. Een job combineren met de zorg voor haar kind. Met niemand om op terug te vallen, viel Alesia dit zwaar.

Haar werkgever toonde weinig begrip, en Alesia liet de hotelbalie achter zich. De daaropvolgende tijdelijke opdrachten verliepen niet anders. Tot ze besloot om thuis te blijven en opnieuw te gaan studeren. Via de VDAB schreef ze zich in voor een cursus administratief bediende.

Maar ook daarna vlotte de zoektocht naar vast werk niet. Vier jaar lang solliciteerde ze zich de ziel uit het lijf. ‘Elke dag zocht ik vacatures. Telkens kreeg ik te horen dat ik te weinig ervaring had.’

Alesia Evdokimova, administratief bediende IAO

Er was ook steeds de vraag naar haar kinderen; Alesia is vandaag mama van drie. Of ze die combinatie zag zitten? Het deed haar zo hard twijfelen dat ze vreesde nooit een job te zullen vinden. ‘Terwijl ik echt wel wou werken. Al wat ik nodig had, was een kans om me te bewijzen.’

Via de VDAB belandde Alesia in 2017 uiteindelijk bij RiseSmart Employability, de dienst van Randstad die werkzoekenden begeleidt naar duurzame tewerkstelling. ‘Egle, mijn begeleidster, gaf me loopbaanadvies en tips tijdens mijn zoektocht naar werk. Ze gaf me ook de kans om stage te lopen bij IAO in Gent.’

‘Wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat Alesia goesting had om te werken.’

Anaïs Lason, COO van IAO

Op haar werkgever maakte ze een prima indruk. ‘Alesia gaf me de indruk dat ze wou werken. Ze wou niet langer thuiszitten maar haar steentje bijdragen en voldoening halen uit haar job’, vertelt Anaïs Lason, COO van IAO.

Toch startte de stage moeizaam. Opnieuw speelde de zorg voor haar kinderen Alesia parten. ‘Niet eenvoudig,’ weet ook Anaïs, ‘maar dan moeten er goede afspraken gemaakt worden.’

Samen met Alesia, die erg verveeld zat met de situatie, besloot ze om de stage een paar maanden uit te stellen. Een goede beslissing, zou blijken. ‘Het was alsof ik een andere Alesia zag. Stipt, nauwkeurig, enthousiast, hulpvaardig, meer doen dan gevraagd … Ze had het plots allemaal.’

Maar de grootste verrassing was voor Alesia. Twee weken voor het eind van haar stage bood IAO haar een vast contract aan. ‘Ik had me al voorbereid op het afscheid en dan gebeurde dit. Ik was dolgelukkig. Tevreden ook dat Anaïs me die kans wel wou geven. Met de kinderen lukt het intussen ook prima. Daar vind ik vandaag wel een oplossing voor.’

‘Wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat Alesia goesting had om te werken’, besluit Anaïs. ‘Ik begrijp dat een gat van vier jaar op een cv werkgevers afschrikt, maar met de juiste mentaliteit, inzet en een open blik van de werkgever is dat niet onoverkomelijk.’

wist u dat?

177.000
In 2017 telde ons land 177.000 mensen die langer dan 2 jaar een werkloosheidsuitkering ontvingen.
Wie een jaar werkloos is, heeft 18 procent minder kans om op sollicitatiegesprek uitgenodigd te worden.
405.000
1 op de 3 werklozen ontwikkelen psychologische klachten, zoals een depressie.
5%
Wie werkt, loopt 5 procent risico op armoede. Bij werklozen is dat 49 procent.
Greetje Allaert, employability expert bij RiseSmart

‘Vind je als langdurig werkzoekende een job die niet 100% bij je past, start dan toch. Wie aan de slag is, krijgt sneller nieuwe jobs aangeboden.’

Greetje Allaert, employability expert bij RiseSmart

‘Sollicitatiegesprekken met dé perfecte kandidaat zijn zeldzaam, altijd al geweest. Verlies daarom de kandidaten niet uit het oog waarin je nog moet investeren.’

Greetje Allaert, employability expert bij RiseSmart

‘Enkele jaren werkloosheid op je cv plamuur je niet zomaar dicht. Je plaatst dat ook niet bovenaan je cv. Beter is om te beginnen met je kwaliteiten en ambities.’

Greetje Allaert, employability expert bij RiseSmart

‘Wie lang niet heeft gewerkt, heeft misschien niet één, maar twee of drie kansen nodig. Speel als werkgever dan kort op de bal en zeg de dingen zoals je ze ziet.’

Greetje Allaert, employability expert bij RiseSmart
solliciteren met een ‘gat’ in je cv.

Enkele jaren werkloosheid op je cv plamuur je niet zomaar dicht. Je plaatst dat ook niet bovenaan je cv. Beter is om te beginnen met je kwaliteiten en ambities. Maar dat alleen volstaat niet. Wie langdurig werkloos is geweest, heeft begeleiding nodig.

Een bemiddelaar – die vind je via VDAB, Forem of Actiris – helpt je om op een professionele manier in contact te komen met werkgevers. Je bemiddelaar kent bedrijven, hun vacatures en stelt je voor aan werkgevers, met een focus op je competenties.

Weet dat je voor een hobbelig parcours staat. Het belangrijkste is in jezelf te blijven geloven. En om zoveel mogelijk te solliciteren. Krijg je een negatieve reactie, dan heb je altijd andere ijzers in het vuur hangen.

Stages zijn een prima manier om opnieuw werkervaring op te doen. Zo ontdek je welk type job je ligt. Baat het niet, dan schaadt het niet. Maar intussen staat er wel weer iets op je cv.

Loopt je stage goed, kan er een IBO (individuele beroepsopleiding) volgen. Dit type contract kost de werkgever weinig en jij hebt de garantie dat je nadien een contract krijgt aangeboden voor minstens de duur van je IBO.

Vind je een job die niet 100% bij je past, start dan toch. De ervaring leert dat wie aan de slag is, sneller nieuwe jobs krijgt aangeboden.

een kandidaat is meer dan zijn curriculum.

Sollicitatiegesprekken met dé perfecte kandidaat zijn zeldzaam, altijd al geweest. Verlies daarom de kandidaten niet uit het oog waarin je nog moet investeren. Zoals iemand die enkele jaren niet heeft gewerkt. Die heeft daar ongetwijfeld zijn redenen voor; het is aan de werkgever om te bepalen hoeveel waarde hij daar aan hecht.

Belangrijker is om te kijken naar wat die kandidaat vandaag wil en kan. Via VDAB, Forem en Actiris vind je arbeidsbemiddelaars die voor deze profielen een ‘match’ creëren op maat van jouw bedrijf en vacatures.

Een stage is een interessante manier om zo’n kandidaat een kans te geven. Als werkgever verlies je daar niet veel aan, en na één succesvolle stage volgen er vaak meer.

Het klopt dat wie lang niet heeft gewerkt, even zal moeten wennen aan de werkvloer. Misschien heeft die persoon niet één, maar twee of drie kansen nodig. In dat geval helpt het om kort op de bal te spelen. Zeg de dingen zoals je ze ziet en communiceer daar met de bemiddelaar en de werkzoekende over. Dat verzekert een goede opvolging.

Tot slot: let op met vooroordelen. Een cliché, maar met betekenis. Elke kandidaat is anders. Veroordeel de ene niet op basis van slechte ervaringen met een andere.